RTI HILVERSUM TV EN RADIO

Bij RTI, de lokale omroep van Hilversum, heb ik tussen 2013 en 2016 veel onderwerpen gemaakt.  Zowel radiogesprekken  als televisiereportages. Onderaan de pagina de radiobijdragen, maar  om te beginnen hierboven rechts  een uitgebreide reportage die ik een week voor mijn hartstilstand maakte van het Dudokvijverconcert  rond het Hilversums Raadhuis half juli 2016.
Hierboven links het eindejaarsinterview met burgemeenster Broertjes in 2014 dat onder meer ging over de vele kritiek die hij dat jaar had gekregen, onder meer over zijn aanpak in de publiciteit van zijn beleid mbt. de MH17 ramp. Bij die aanslag kwamen ook veel Hilversummers om het leven,
LET OP: voor de TV-bijdragen moet je 2 keer klikken voordat ze starten.

Het einde van de Mediawerkplaats Hilversum. Een gesprek hiernaast rechts met initiator Albert Bek naar aanleiding van de uittocht van journalisten bij de Wereldomroep. De MWH moest onderdak bieden voor hen en andere journalisten die werk zochten. Maar net als de Wereldomroep ging ook de Mediawerkplaats ter ziele. Tot groot verdriet ook van de Hilversumse burgemeester Broertjes die hier linksonder aangaf het einde van de Mediawerkplaats eigenlijk niet nodig te vinden.

Het was heel moeilijk voor journalisten om werk te vinden. Ook ik ervaarde dat. Tientallen sollicitatiegesprekken en nergens werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Aan mijn ervaring kan het niet gelegen hebben. Het werd nooit hardop gezegd, maar het draaide allemaal om mijn leeftijd. Als 55 plusser kwam ik niet aan de bak.   En dus zocht ik ook naar andere manieren om me bezig te houden.

In de nasleep van de ontslagprocedure bij de Wereldomroep volgde ik een cursus als trainingsacteur om  met mijn andere liefde (voor toneelspelen ) in de toekomst mogelijk te beoefenen. En ik had ook enkele losse klussen in de praktijk van dat acteren. Voor de diabetesvereniging Nederland speelde ik iemand die vertelde wat het inhield om een diabetespatient te zijn. Op de pagina over de jaren 10 zie je een voorbeeld daarvan. 

Hieronder een reportage over het werk van vrijwilligers in de gehandicaptenzorg.  O.a. het zingen en spelen van oude bekende liedjes. De ontroering was groot bij het maken ervan. Ernaast straatinterviews in maart 2016 naar aanleiding van de dood van Johan Cruijff.

Tukkie Tuk was volgens RTI Hilversum de Hilversummer van het Jaar 2015. Ze zette zich onvermoeibaar in voor mensen die hulp nodig hebben. Hier linksonder feliciteerde RTI haar. Een bijdrage van Ingmar Meijer en mij.,

Ik keerde als oud-medewerker van de KRO in de jaren 80 terug naar het gebouw waar ik toen werkte en waar een speelfilm werd opgenomen door de Heylbrothers. Het gebouw aan de Emmastraat is nu huisvesting voor Hilversummers. Hierboven een reportage daarover, die begint met een gesprek met de twee broers.

Schoolstudio maakte kinderfilms.  Dat was de partner van de Radiopraktijk.  Hierboven te zien. Ernaast rechts een voorbeeld van mezelf als RTT-weerman, opgenomen in het bloemenstalletje  van Thera van der Veen aan de Oude Haven. Zij is vooral bekend van de sreuken die ze iedere week op een schoolbord schrijft

 

De dodenherdenking van 2014 werd door RTI live uitgezonden op televisie met commentaar van Andre van Os en mij.=( zie hierboven links). en hierboven rechts een spotje dat we maakten ter promotie van de Radiopraktijk (zie de jaren 10) , het inititiatief can Rene Roodheuvel, Corine van Dun en mij om lessen te geven aan scholieren en studenten over de nobele kunst van het radiomaken.

De dood van het meisje Dascha Graafsma riep in 2015 veel emoties  op. Het meisje werd door een trein gegrepen. Burgemeester Pieter Broertjes reageerde geschokt.
https://youtu.be/VJDhr4A2JRA

Een leuk  filmpje : Bianca Verweij grijpt op het Mediapark een eend bij de lurven.  Ze was toen raadslid voor de SP en ik interviewde haar.
https://youtu.be/hJqOsr8Okl0

Tot besluit het hergebruik van de oude KRO-studio aan de Emmastraat voor het opnemen van een film van de Heyl Brothers
https://youtu.be/RysFzYJ_mkw

RADIO

'Wat leeft in Hilversum' was een radioprogramma  van RTI Hilversum, wekelijks op de donderdagen tussen 16 uur en 18 uur. Daarin veelal live-gesprekken met studiogasten of mensen die aan de telefoon kwamen, Tussendoor muziek, die ik zelf uitzocht.  Hieronder ben ik samen met Andre van Os  en Tjeerd van Leeuwen en Hans presenteerde ik dat programma.
https://youtu.be/x9ke5pBibB0

Ik interviewde verder bijvooreeld de zanger Rocco Granata die met het liedje Marina bekend  werd. Er werd een speelfilm over zijn leven gemaakt die in Hilversum in premiere ging. Het gesprek met Granata is hieronder te horen. Klik eerst op de groene link en daaronder op de blauwe.
https://soundcloud.com/frans-regtien/rocco-granata-over-de-premiere-van-zijn-biografie-speelfilmb

Er waren nog enkele radiogesprekken die ik voerde. Zoals over een antipestliedje van een Hilversums meisje.
https://soundcloud.com/rti-hilversum/anti-pestliedje-van-hilversummers-grote-hit

En een interview met de recht-voor-zijn-raap Hilversumse PVDA-politicus Hans Haselager
https://soundcloud.com/rti-hilversum/gesprek-met-hans-haselager

Behalve radiogesprekken bij RTI-Hilversum werd ik zelf ook geinterviewd, Door het radioprogramma Twee Dingen ,  van omroep Max , in 2014. Dat naar aanleiding van de talloze vergeefse sollicitaties na het ontslag bij de Wereldomroep. Interviewer is Ellis de Bruin.

https://soundcloud.com/frans-regtien/twee-dingen-kort-1

En er was ook de Radiopraktijk. Corine van Dun, Rene Roodheuvel en ik ( alle 3 in het verleden werkzaam geweest bij de Wereldomroep ) namen dit initiatief om scholieren en studenten enthousiast te maken voor het radiovak. Hieronder eerst onze website van destijds. Eerst op de groene link klikken en daaronder op de blauwe. Daar weer onder een promo gemaakt voor radio.

https://www.facebook.com/radiopraktijk
https://youtu.be/21LFd64szhk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.