De Swinging Sixties

Eind jaren 50 keek ik thuis op de televisie naar Ivanhoe. Deze door Roger Moore gespeelde koene ridder hield me aan de buis gekluisterd toen ik 4 jaar oud was. Hieronder een aflevering,
https://www.bing.com/videos/search?q=ivanhoe&&view=detail&mid=120F58F71FF5B24A45B4120F58F71FF5B24A45B4&&FORM=VDRVRV

Toen ik zes jaar oud was braken de Swinging Sixties aan. De moord op de Amerikaanse president Kennedy in 1963 ( foto hiernaast  rechts) was een schok voor me. Ik wilde er alles van weten en dat heeft voor mij de kiem voor mijn latere journalistieke cerder op deze site veel meer over de journalistiek die een belangrijk onderdeel van mijn leven zou worden.. Later in de sixties volgde ik ook de Maagdenhuisbezetting in 1969,  omdat mijn broer Ton een van de leidende figuren was. Hij is hiernaast ook rechts te zien. Hij is  inmiddels overleden, was getrouwd met de inmiddels ook niet meer levende Riet Fleuren. Ton stierf op 51-jarige leeftijd aan een hartaandoening.  Hij heeft ook een zoon, Marco Bonisimo , een balkunstenaar. 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ton_Regtien

 De kinderen van Ton en Riet heten Taco en Jeroen. Mijn  andere broers en zussen hebben ook kinderen en kleinkinderen. Wil en de inmiddels overleden Joop , Karin en Heidi. Een achterkleinkind is op komst, begin 2021. Herman en Luus kregen Menno , Iris en Alex. Gerard kreeg Tina , Paul, Emily en Lieske. Els kreeg Ieke en Jeroen, ze is nu getrouwd met Geoff. Ans kreeg met Loek Beumer Meeke en Sam.

Begin jaren zestig zaten we met de familie voor de kijkbuis om de One Man Shows van Toon Hermans te bekijken. Ik herinner me hoe mijn ouders tranen met tuiten lachten. Mijn vader nam die shows op de bandrecorder op (er waren nog geen videorecorders in die tijd). Een sketch die me echt bij is gebleven is die onder het motto: Leg neer die bal. Dankzij You Tube kunnen we dat terugzien. Daarnaast een verhaal over Strinselthal en Pinselthal, dat mijn vader en ik allebei bij speciale gelegenheden nadeden.

Later in de zestiger jaren werd ik  een grote fan de serie De Wrekers, uitgezonden door de KRO. Samen met John Steed vocht Emma Peel( gespeeld door de actrice Diana Rigg) tegen allerlei boeventuig. Hieronder een scene uit de aflevering Death At Bargain Prices. De serie had veel humor. Emma was de eerste vrouw op TV op wie ik zwaar verliefd raakte als jongen van twaalf jaar. Ze overleed op 82-jarige leeftijd, op 17 september 2020 aan kanker. Op een andere pagina van deze site meer over de Wrekers.

Dan waren er The Thunderbirds!  Een poppenserie in de jaren 60 met een catchy tune. Tenminste, dat was toen. Nu vinden we dat een beetje lachwekkend. Het ging om een familie die in ruimtevaartuigen misdaad en rampen bestreedt. Beroemd was het aftellen van 5 naar 1 ruimteschip. Vader Tracy en zijn zonen. Andere vaste mensen in de serie waren de technicus Brains en Lady Penelopy in haar roze Jacky Kennedy-outfit.|
https://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbirds_(TV_series)

In de jaren 60  stond de wereld ook op zijn kop door de maanlanding, Het was een enorm succes voor de Amerikanen toen Neil Armstrong een voet op de maan zette, in 1969. Hieronder een door mij ingesproken bijdrage uit het boek "We onderbreken deze uitzending". 

https://soundcloud.com/frans-regtien/maanlanding?si=776aadea05ca416d912113f9036fa8a8

Muziek kwam ook volop in mijn leven. The Beach Boys waren mijn absolute favorieten. Ze komen op deze website nog een keer terug op de pagina de 5B'sTwee keer, in 1969 en 2017, heb ik een concert van hen bezocht. De meerstemmige zang sprak me geweldig aan. Meer over de Beach Boys op de pagina de De 5 B´s. Natuurlijk waren God Only Nows , wat je ook kan vinden op mijn Blog als onderdeel van mijn verhaal over de revalidatie na de hartstilstand nu met beelden van de Feelgood film Love Actually,   en trouwens ook Good Vibrations meesterwerken, maar de B-kant van God Only Knows was mijn top of the bill.  Door dat nummer, Would'nt It Be Nice, fantaseerde ik over de Californische zon opkomend aan het strand,  en de gebruinde meiden met hun surfplanken, die langs de kustlijn paradeerden. Hieronder een live-versie uit de jaren 80. Ik heb thuis heel veel singles en elpees van de Beach Boys.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb