JULI

In deze maand, om precies te zijn op 3 juli, bereikte ik de respectabele leeftijd van 67 jaar. Josje gaf mij voor mijn verjaardag een hometrainer. De vorige kraakte en piepte nogal, dus een nieuwe was hard nodig. Je  ziet hem linksonder. Mijn verjaardag konden we eindelijk vieren met mijn complete familie. Zonder afstandsproblemen. lekker dicht bij elkaar. Rechtsonder  een echt feestmaal. 

Tragisch nieuws begin van de maand was de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij werd na afloop van een uitzending van RTL Boulevard  in Amsterdam op dinsdag 6 juli op straat neergeschoten. Buurtbewoners reageerden meteen geschokt. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij na anderhalve week overleed. De Vries werd van dichtbij in het hoofd geschoten. Hij was een bekende 'crimefighter' in de journalistiek en  vooral geliefd vanwege de vasthoudendheid in zijn werk. Sindsdien genootn hij vooral de reputatie van standvastig aanjager van cold cases en wasm hij een veel geziene gast in praatprogramma's . De Vries had als schrijvend journalist en als presentator van een televisieprogramma ontelbare primeurs op zijn naam en heeft aan de basis van vele geruchtmakende affaires gestaan. Hij heeft ook jarenlang een televisieprogramma gehad. Dat heeft bij de oplossing van ruim een dozijn moordzaken een doorslaggevende rol gespeeld. Ook loste hij verdwijningszaken op en ontmaskerde fraudeurs, oplichters, afpersers, geweldplegers en zedendelinquenten. Enkele zaken waarmee hij zich bezighield Ons week zijn de ontvoering van Alfred Heineken, de verdwijning van Natalie Holloway, de moord op het jongetje Nicky Verstappen, de nog altijd niet opgeloste zaak Tanja Groen en de oplossing van de Puttense moordzaak. Hiernaaast linksboven reacties van buurtbewoners en daar weer onder een portret van de Amsterdamse zender AT 5 over zijn werk.


In diezelfde  week was er ook slecht nieuws over de bestrijding van COVID 19. Premier Rutter moest op de zoveelste persconferentie toegeven dat het aantal besmetting explosief toenam. Alle horeca moest vanaf 00 tot 06 uur dicht, testen voor toegang voor horeca werden opgeschort, evenementen mochten tot 13 augustus  en alleen met anderhalve meter afstand met een zitplaats voor iedereen en de coronaraniveaus van de veiligheidsregio's gaan omhoog. Hiernaast links de opsomming van de maatregelen. die zoals gebruikelijk via een doventolk "vertaald" worden. Rutte bood maandag  excuses aan voor het feit dat hij tot dan toe verkeerde informatie had gegeven aan de pers.

 

VALKENBURG

Ons weekje vakantie naar Valkenburg, tussen 12 en 18 juli werd er vervolgens een om lang aan herinnerd te blijven worden. We hadden ons verheugd op een periode van vooral zon en zaligheid maar werden vervolgens getrakteerd op een zondvloed van water. Extreme regen barstte op dinsdag los en duurde vervolgens tot het weekend. Ons verblijf in een hotelletje viel letterlijk in het water.  Hoewel wij hoog en droog zaten halverwege de Cauberg was Valkenburg zelf een poel van modderige ellende.  Voor het bestrijden van de watersnood werden miljoenen euro's opgehaald. De Maas en de Geul, die langs Valkenburg stroomt, hadden te maken met extreme wateroverlast.  Een verslag in woord, beeld, video en geluid. Hieronder eerst beelden van de modderstroom in het centrum van Valkenburg.

https://youtu.be/qVcG60ZIW5o


Links hieronder een interview van L1,  de regionale radiozender van Limburg, met mijn vrouw Josje op vrijdag toen zij deelnam aan het schoonmaken. En dat allemaal onder het motto: iedereen moet meehelpen. Dat geldt ook voor (ramp)toeristen, zoals wij.  Rechtsonder een getroffen bewoonster van Valkenburg. Daaronder nog foto's van dat schoonmaken en de huisraad die op straat kwam te staan. 

Er was ondertussen ook tijd om wat anders te doen dan ons bezighouden met de wateroverlast. Zo bezochten we de gemeentegrot van Valkenburg, zwommen in het Thermaebad en brachten een bezoek aan Maastricht waar we onder meer ronddwaalden in het Bonnefantemuseum. Hieronder enkele foto's daarvan.

Er is enkele weken later  ook een podcast geplaatst, waarin wordt teruggaan naar Valkenburg.
https://podtail.nl/nl/podcast/vandaag/het-leven-in-valkenburg-na-de-overstromingen/

 

OVERLIJDEN EN FEEST
Een tragisch bericht op zaterdag 24 juli. Tante Jos overleed op 88-jarige leeftijd. Ze was de jongste tante van Josje, mijn vrouw. Haar lichaam was op en ze was broodmager. In het verpleeghuis waar ze verbleef in Amsterdam West kwam er een einde aan de ongelijke strijd tegen de dood. Tegelijk was het precies op die dag 5 jaar geleden dat ik mijn hartstilstand kreeg, op vakantie in Spanje. Soms vallen tragische zaken samen.  Ik herinner me Tante Jos als een hele lieve vrouw, die haar huis altijd open hield voor familie, vrienden en kennissen. Ze is hiernaast rechts te zien, samen met (van linksaf) Josje, Fanny en mij. Tante Jos zit helemaal rechts. De foto is gemaakt bij het huwelijk van Pauline ( dochter van mijn schoonzus Wilma ) en Peter.

De dag erop kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeautje voor het het feest dat ik begin deze maand 67 was geworden. Mijn zoon Roald ,zijn vriendin Marinka en mijn vrouw organiseerden een boottochtje door Amsterdam en tegelijkertijd vierden we daarmee de verjaardag van Jonathan, die jarig was. Uiteraard was zijn vriendin en mijn dochter Fanny er ook bij. Hieronder een impressie van dat tochtje. Op de foto links mijn zoon Roald en mijn vrouw Josje. Af en toe regende het, vandaar de paraplu op de foto rechts met Jonathan, Marinka, Roald Josje en ik.

AFSCHEID VAN BOOGH AMERSFOORT
In de laatste week van deze zomermaand nam ik ook definitief afscheid van het afasiecentrum van Boogh in Amersfoort. 4 en een half jaar had ik die opvangplek enkele dagen per week bezocht, voor taal- en rekenoefeningen, bewegen, sport en spel, beeldende therapie en converseren. Het uitzwaaien was best wel emotioneel. Ik heb deze mensen best wel goed leren kennen en waarderen en ga, zoals ik dat zelf zei, 'de wijde wereld' in. Hieronder de uitstroomgroep buiten voor het afasiecentrum .  Van links af: Huib, ik , Martin, Gert, Greet en Rina.
Vanaf nu, per augustus, ging ik de wijde wereld(zoals ik het zelf uitdruk). Mijn week is vanaf nu volop gevuld. Om te beginnen ga ik voor anderhalve dag in de week naar het dagbestedingscentrum van Boogh in Baarn en twee dagdelen aan fitness doen in een wooncentrum . op loopafstand , voor de noodzakelijke lichamelijke inspanning. De resterende tijd besteedt ik aan mijn oude vak, de journalistiek dus. Als eindredacteur van de Nieuwsbrief van Hersenletsel.nl. En als redacteur van Spreekbuis, waar ik in het verleden (voor mijn hartstilstand) ook actief voor was. Op deze website vindt je daar ook pagina's over. Met andere woorden: ik ga me zeker niet vervelen

Helemaal aan het eind van de maand, op de 31ste juli. sloeg de schrik onze familie om het hart. Mijn zwager Jan de Heer werd getroffen door een herseninfarct die zaterdag. Zomaar eens, tijdens een wandeling (die hij vaak  maakte) zakte hij op straat in elkaar. Hij werd meteen  direct naar  het ziekenhuis gebracht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb