NOVEMBER

De maand begon met de nasleep van Corona. Gelukkig was het gebrek aan slaap over, waardoor ik soms aanvankelijk maar 1 tot 2 uur per nacht indommelde. Net als de kortademigheid en het hoesten. De dokter kwam 2 keer bij ons thuis en  ik kreeg plaspillen. Ik ging eindelijk weer naar Boogh Baarn en  Josje en ik gingen geleidelijk weer op pad, want het was mooi weer.  Ik in de rolstoel, bijvoorbeeld naar de botanische tuinen  in Utrecht. Die stoel heeft nu een motortje, waardoor Josje hem makkelijker kan voortduren. Voor Josje begon de maand met haar eerste dagen van haar pensioen, nadat ze in het weekend ervoor haar collega's had uitgezwaaid  in hetzelfde cafe waar ik in oktober die reunie  van de KRO had. Vermoedelijk had ik daar corona opgelopen.

 

ALLE NEDERLANDSE VOETBALCLUBS  OVERWINTEREN IN EUROPA

De groepsfase van de Europese competities zit erop, een serie wedstrijden waarin alle overgebleven Nederlandse ploegen overwintering hebben afdwongen. Ajax had niets te duchten bij de Glasgow Rangers, het werd 1-3 waardoor de Amsterdammers als 3de in groep eindigden en nu verder mogen in de Europa League. Ajax en PSV weten al welke tegenstanders ze mogenlijk  kunnen treffen.  Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League) stromen rechtstreeks door naar de achtste finales. De loting  van Ajax kan een mooi affiche opleveren. Erik ten Hag, vorig seizoen nog trainer van Ajax, werd met zijn Manchester United tweede in de Europa League achter Real Sociedad. Een weerzien met Ten Hag, maar ook met Lisandro Martínez en Antony, behoort dus tot de mogelijkheden voor de landskampioen.

PSV eindigde donderdag in de Europa League door een 1-2 zege op Bodo Glimt tweede achter groepswinnaar Arsenal. De Eindhovenaren moeten daarom een tussenronde spelen tegen een nummer drie uit de groepsfase van de Champions League. In die tussenronde wacht mogelijk het FC Barcelona van Frenkie de Jong en Memphis Depay. Voor Depay zou dat een weerzien zijn met zijn oude club. Datzelfde geldt voor PSV'er Luuk de Jong, die vorig seizoen nog uitkwam voor de Catalanen.

Feijenoord  verdiende een plek in de volgende ronde van de Europa League door een zwaarbevochten zege in de Kuip op Lazio Roma. Giminez was de matchwinner met een frommelgoal. De Rotterdammers eindigden als eerste op doelsaldo: alle ploegen in de poule kregen  8 punten.  AZ won thuis met 2-1 van 1.Djnepr en won de poule in de Conference League. Hieronder de samenvattingen van Rangers-Ajax  en Feijenoord-Lazio (het radiocommentaar van de regionale zener RTV Rijnmond bij de goal van Giminez.

Samenvatting Rangers - Ajax (Champions League) (gids.tv)

https://youtu.be/u2e5EpCRxRA

Hieronder links een samenvatting van Bodo Glimt-PSV en rechts een afbeelding van AZ-1.Djnepr.

De loting voor de tussenronde is maandag 7 november. Op donderdag 16 februari 2023 worden de heenduels  gespeeld, een week later volgt de return.

 

JOSJE 65

Mijn vrouw Josje is op 5 november 65 jaar geworden. Werd ze eind oktober al uitgebreid uitgewaaid als gepensioneerd feestvarken,  nu was het de beurt aan de social media, familie, vrienden en bekenden om haar in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde  flink uitgebreid. Met bloemen en visite en een speciaal PDF-document waarin alle felicitaties, herinneringen en anekdotes waren verzameld. Mijn zoon Roald zorgde voor de vormgeving daarvan en ik was eindredacteur. 

In het Hilversumse restaurant 't Zusje  gingen Josje,  en onze kinderen Fanny en Roald met hun partners Jonathan  en Marinka lekker eten. Hiernaast links de menukaart, met allerlei lekkere kleine hapjes

Hieronder enkele ingesproken bijdragen van familie, vrienden en bekenden op Spotify in "Josje 65" Daarbij ook een couplet van het nummer "Josje "van wijlen Ramses Shaffy 
 https://open.spotify.com/episode/0xMewiDDKX4ciohpTufyQo?si=8c3f497c2f994ac8

 

UITZWAAITRAINING ORANJE

Een week voor het begin van de deelname van het Nederlands elftal aan het WK-voetbal in Qatar , op 14 november, was de zogeheten uitzwaaitraining. Oranje begint volgende week maandag 21 november met een wedstrijd tegen Senegal.

UITSPRAAK MH 17

De rechtbank heeft drie verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 tot levenslange celstraffen veroordeeld.De rechter ziet hen als medeplegers van het neerhalen van het vliegtuig boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. Ook moeten Doebinski,Chartsjenko en Girkin in totaal ruim 16 miljoen euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van de slachtoffers. Verdachte Poelatov werd vrijgesproken. Hij werd als enige bijgestaan door een advocaat. Er is volgens de rechtbank geen bewijs dat hij enige bijdrage heeft geleverd aan de inzet van de Buk-raket. Zo'n veertig nabestaanden waren in de rechtszaal aanwezig bij de uitspraak in het MH17-proces.  Erheerste vooral tevredenheid over het vonnis en is er opluchting dat het proces voorbij is.

MATTHIJS VAN NIEUWKERK ONDER VUUR

De Volkskrant publiceerde vrijdag 18 november een verhaal over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij DWDD. Jarenlang heerste er een angstcultuur op de redactievloer, mede door het gedrag van presentator Van Nieuwkerk. Hij zou medewerkers hebben uitgescholden, geïntimideerd en vernederd, waardoor er tientallen ziek zijn geworden.In eerste instantie wilde de 62-jarige presentator niet ingaan op vragen van de krant en deed hij alles af als onzin .Later kwam hij wel met een reactie. "Nu zitten we met een aantal ongemakkelijke gedane zaken. Die nemen helaas geen keer, maar stemmen wel tot nadenken. Deze spiegel blijft in mijn kamer hangen." NPO radio had die dag een interview met een Volkskrantjournalist.

Staatssecretaris Uslu voor Mediazaken wil dat de NPO een grondig onderzoek instelt naar het grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door door presentator Matthijs van Nieuwkerk en eindredacteuren. De bom dreunde het hele weekend na in Hilversum en verre omgeving. Meteen die avond was het een hot topic in Jinek en Op1. En ook in de RTL-talkshow  van Renze Klamer, waarbij Josje en ik in het publiek zaten (hieronder links), ging het erover. Rechtsonder Matthijs van Nieuwkerk in DWDD, die excuses eist van een geluidsman

De directeur van BNNVARA,Suzanne Kunzeler,bood redacteuren en andere medewerkers van DWDD excuses aan voor de werkomstandigheden op de werkvloer. "Ik hecht eraan om een diepgevoelde spijtbetuiging te doen",zei ze in Nieuwsuur. Daarbij richtte ze zich tot "al die mensen,al die oud-collega's en collega's die nog steeds bij BNNVARA werken die hier soms de dupe van zijn geworden,die in angst hebben gewerkt". Eerder zegde presentator Van Nieuwkerk zijn contract met de omroep op.  NPO-directeur Frans Klein legt zijn taken tijdelijk neer, in afwachting van het onderzoek dat de NPO doet naar de werkomstandigheden bij het programma. Die NPO blijft de opdrachter voor dat onderzoek. Er komt dit jaar geen 'Top 2000 quiz' en 'Top 2000 a gogo' met Matthijs van Nieuwkerk. Na het Volkskrant-artikel over de angstcultuur bij DWDD zijn de NTR en Van Nieuwkerk tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om de in december geplande opnames te laten doorgaan, . De NTR houdt de mogelijkheid open dat de Top 2000-programma's met een andere presentator worden gemaakt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.