JAREN 00

Inmiddels was het nieuwe decennium aangebroken. Het jaar 2000. Ik maakte de overstap naar Omroep Brabant, waar ik het ochtendprogramma van 6 tot 9 uur presenteerde. Vanuit Hilversum om 4 uur in de nacht opstaan, maar na de uitzending was ik wel meteen klaar en dook ik weer mijn bed in.  Een mooie tijd met aardige Brabantse collega's, Dat werk deed ik gedurende 4  jaar.  | Hieronder de kop van de uuropening van 08 uur op de derde dinsdag van september 2003. Tip: je moet wel het geluid op je computer harder zetten.
|https://soundcloud.com/frans-regtien/omroep-brabant?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Vlak voordat ik mijn nieuwe werkplek betrok  was er op 13 mei 2000 in Enschede een ramp die zijn weerga niet kende.(zie hiernaast links).  23 mensen kwamen om het leven toen de vuurwerkfabriek van SE Fireworks in een woonwijk ontplofte. Dat was  de grootste explosie in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog. Hiernaast links een verslag van RTV Oost.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vuurwerkramp_in_Enschede

Dan was er de aanslag op de TwinTowers, bekend geworden als Nine Eleven, Op 11 september 2001 boorden twee vliegtuigen zich in deze bekende wolkenkrabbers in New York. Een terrorische aanslag die de wereld deed schokken. Ik herinner me hoe ik verbijsterd via de televisie toekeek hoe het tweede toestel in het gebouw terechtkwam. Daarbij kwamen in totaal bijna 3000 mensen om het leven. Hiernaast links een foto.  En hieronder een verslag. Ook hiervoor geldt : klik hieronder eerst op de groene link en daaronder op de blauwe.
https://www.bing.com/videos/search?q=Twin+Towers+Footage&&view=detail&mid=EB6E6796D4CA913E61ECEB6E6796D4CA913E61EC&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3DTwin%2BTowers%2BFootage%26FORM%3DRESTA

https://nl.wikipedia.org/wiki/Instorting_van_het_World_Trade_Center


Een belangrijk ander nieuwsfeit, begin mei 2002, was de moord op Pim Fortuyn, een omstreden politicus. Negen dagen voor de parlementsverkiezingen werd hij op het Mediapark in Hilversum door het hoofd geschoten door activist Volkert van der Graaf, direct na een radio-interview. Kenmerkend voor Fortuyn waren zijn uitgesproken en directe opvattingen over van alles en nog wat.  Zijn motto was  "At our service" Zijn dood was een enorme schok. Hiernaast links een interview dat Theo van Gogh met hem had, in april 2001. Van Gogh was een filmmaker die geen blad voor zijn mond nam. Hij werd zelf ook  in 2004 vermoord door een radicale moslim.

 

TONEEL REVISITED
In die periode 2001-2006 ging ik weer amateurtoneel spelen in Hilversum. In eerste instantie was dat bij Justus van Maurik, waarin ik allerlei rollen vertolkte, z Onderaan links een foto uit het stuk Gestrand waar ik met Paul en Evert een heuse striptease uitvoerde onder de tonen van Leave You Hat On van Joe Cocker.  Erachter is ook Sabine Spakman te zien.  Op deze link ( je wordt doorgestuurd) een overzicht van enkele stukken die Justus in de loop der jaren heeft gespeeld.   Hierbij  ook een voorbeeld van een script  bij Justus.. Het Manuscript.

Erna heb ik korte tijd bij Ars gespeeld, waarin ik o.a. in het kindertoneelstuk Assepoester een verliefde lakei (op Assepoester) was en ook in Play It Again Sam, onder regie van de bekende Bram van Erkel(hij deed veel TV-werk).  Toneelgroep Ars was van hoog niveau qua spelersmateriaal en stopte in 2015 met haar voorstellingen. Hier een facebookpagina van Ars uit het verleden.
https://www.facebook.com/Toneelgroep-ARS-206039792799910/

Na 4 jaar omroep Brabant kwam ik definitief bij de Wereldomroep terecht, waar ik dus al eerder actief was bij de actualiteitenrubrieken Nieuwslijn en Nieuwslijn Magazine, als eindredacteur en presentator, in de jaren 90. Het nieuws uit binnen en buitenland was weer mijn werkgebied als radiomedewerker. Zie ook de jaren 10 voor een bijdrage over het afscheid van de Wereldomroep, dat ook voor mijzelf het Waterloo betekende bij die omroep. 

Met Ans beleefde ik in 2007 een unieke vakantie van vijf weken in Nieuw Zeeland. Een prachtig land waar mijn broers Herman en Gerard met hun kinderen en inmiddels kleinkinderen wonen. Zie daarover ook een speciale pagina op deze website (reisverslag)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb