2021 JANUARI            CORONA

Reactie plaatsen

Reacties

Petra
3 jaar geleden

Leuk om de geschiedenis zo vast te leggen Frans!
Wat is er al weer een hoop gebeurd in de eerste 6 weken van 2021!

Een jaar waarin de coronacrisis nog altijd een zeer belangrijke rol speelde in het dagelijkse leven. Maar  ook het jaar waarin mijn journalistieke werk voor de Nieuwsbrief van de Hersenletselstichting begon en waarin mijn revalidatie bij Boogh Amersfoort eindigde. Ook het jaar van de Tweede Kamerverkiezingen , die in maart werden gehouden. Eerst begon het  het vaccineren. Er was na lang testen een middel gevonden tegen Corona. Pfizer en BionTHech produceerden het en vanaf 8 januari was het zover.  De eerste injectie was voor verpleegkundigen.  Zij en ook kwetsbare ouderen maakten van die mogelijkheid gebruik.  Je ziet het hiernaast links. Later dit jaar lieten Josje en ik ons ook injecteren. 

Ik ga deze website  verder in dagboekvorm schrijven, zodat je het in chronologische volgorde kunt lezen en zien wat er gebeurde. Daarbij geef ik elke maand vanaf nu een aparte pagina. Eerst was er half januari 2021 de wisseling van de macht in Amerika, Joe Biden volgde als  democratische president van de USA Donald Trump op, die fel bekritiseerd was. Waar de inauguratie in de VS altijd een spektakel was, kreeg het Amerikaanse publiek nu vrij sobere vertoning voorgeschoteld. Daarvoor was er nog een bestorming van de Senaat geweest doof fanatieke Republiekeinen,  die de nederlaag van Trump niet konden verkroppen. Hiernaast links een foto daarvan


Wat corona betreft kregen we eind januari te maken met de avondklok, bedoeld als middel om de alsmaar oprukkende Britse variant van het virus de kop in te drukken. Die leidde meteen tot onrust, boetes(95 euro) en verschillende arrestaties, zoals in Urk. Vanaf eind janauri volgde een serie rellen in allerlei steden. Zoals bijv. in Enschede, Den Haag,  Tilburg en Eindhoven.  Hiernaast links een verslag  daarvan van het Jeugdjournaal.

 

.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb