GENTIAANPLEIN EN FAMILIE

Op de bovenste foto rechts het Gentiaanplein in Amsterdam Noord waar ik ben geboren op 3 juli 1954. Ons huis staat verderop. De middelste deur van de drie donkere was de ingang van ons huis. We woonden op de eerste (met twee kamers: huiskamer en slaapkamer) en tweede verdieping (met drie slaapkamers).  We waren met zijn tienen (Pa en Ma met acht kinderen), kortom een katholiek gezin. Hierboven ook een foto van Ans en mij in bed. Je ziet op de foto van het Gentiaanplein ook een transformatorzuil die onder meer gebruikt werd om affiches op te plakken

Er is een pagina op Facebook over Amsterdam Noord van vroeger. Toen ik de foto hierboven daarop plaatste kreeg ik meer dan 200 likes en reacties. Sommigen van mensen die er ook hadden gewoond en herinneringen ophaalden aan de peperbus, die je hierboven ook ziet. Of de platenzaak van  Helsloot waar je op barkrukken naar singletjes kon luisteren. Jarenlang was er op een andere hoek een dierenspeciaalzaal Mast, die zie je hieronder links. Opmerkelijk was de reactie van iemand die zich afvroeg of mijn zus Wil getrouwd was met Joop Bodaar en dat ze samen op de Waddenweg een snackbar runden. En dat klopte.  Als je de pagina met de reacties op mijn foto wil openen moet je hieronder klikken.
https://www.facebook.com/groups/676150222443116/user/1277170949

 

 

Mijn broers en zussen heten achtereenvolgens Jan , Gerard, Herman , Ton , Wil , Els en Ans. Jan en Ton leven niet meer, ze stierven aan hartproblemen die ook als een rode draad door mijn leven zijn gelopen. Daarover later veel meer. Mijn vader heette Gerard Regtien en mijn moeder Jet Spaan. We woonden in een bovenhuis met twee verdiepingen. Op de eerste waren een huiskamer, een keuken en een zijsuite, door ons de zijswiet genoemd.  Met een enge bijbel daarin, waarin ik heerlijk kon griezelen vanwege de afbeeldingen met afgehakte hoofden. 

Het was proppen met 8 kinderen in 3 kamers. Zo sliepen mijn 3 broers bij elkaar op een kamer en mijn zusje Ans en ik op een andere( zie foto hier bovenaan de pagina).   De kiem voor een carriere in de journalistiek werd al vroeg gelegd. Ik las al snel fanatiek in de Volkskrant (zie hierboven rechts).
Hiernaast  links foto's van mijn familie en  mijn schoonfamilie  ( vanaf de jaren 80 ). Om te beginnen  hier meteen links bovenin Jan, Herman en Gerard met mijn vader,  toen Pa op bezoek was in Australie. Later verhuisden Gerard en Herman naar Nieuw Zeeland. Daarnaast helemaal links mijn ouders.  Hier meteen linksboven op dit fotoblokje mijn familie tijdens een bezoek van Menno (de oudste zoon van Herman) in 2017 bij Els en Geoff thuis.  Je ziet o.a. Karin, de dochter van Wil.  Verder ook op de foto Jeroen en Taco, zonen van Ton.  Ook Meeke  en Sam en Meeke's zoon L:iewe zijn van de partij. Hiernaast een zoon van Ton, Marco. Links hierboven ook mijn zussen (achtereenvolgens van links af Wil, Ans en Els en daaronder ik ), En tenslotte links ook mijn schoonouders Fietje en Stefan. Midden bovenin mijn familie tijdens een etentje ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Josje. Links ook nog een foto met de familie in het Korhagenhuis, een bejaardenhuis waarin mijn moeder verbleef. En hier direct links mijn neef Marco Bonisimo, een zoon van mijn broer Ton, met een groep kinderen voor wie hij goochelkunsten vertoond.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.