JOURNALISTIEKE VAARDIGHEDEN IN BEELD

Op deze pagina een fotocollage van mijn werk bij de KRO EN RTI Hilversum(radio en televisie). Het gaat dan niet alleen om presenteren maar ook om  interviewen, verslaggeving, bureauredactiewerk, monteren en vergaderen met de redactie.

PRESENTATIE
Hieronder links  presenteer ik een radio-uitzending van Echo, samen met collega Hans Wijnants. De lange uitzendingen van Echo, die meestal Echo Magazine heetten, vonden plaats met duopresentatie, omdat de ene presentator soms bezig was met interviews en de ander teksten aan het schrijven was. Je zat dus bepaald niet urenlang duimen te draaien achter de microfoon.

VERSLAGGEVING
Hierboven rechts ben ik op pad met de nagra. Een loodzwaar opnameapparaat, maar het geluid was prima. Ik deed voornamelijk bureauredactie, maar soms ging ik de studio uit voor interviews op lokatie.

DE ECHO-REDACTIE

Een beeld van de Echo-redactie waar ik burauredactie deed. Veel achter de telefoon zitten. En die telefoons zagen er heel anders uit dan nu. Op de voorgrond zie je een unit waarmee vier mensen tegelijk konden bellen. Het resultaat van al dat gebel kwam vervolgens aan de orde op de vergadering van de redactie. Rechtsonder  zie je Frank Pol, Hans Wijnants, Ben Kolster, Mary de Keijzer en Harold Biervliet. Die vergaderingen werden dagelijks gehouden.

MONTAGE
Opnames maken betekende ook het monteren van dat materiaal met een technicus, in dit geval  Huub Hogeweg. Later gingen journalisten dat zelf doen. Daar hadden ze de computer voor. Ook werden journalistieke producties ook uiteindelijk steeds meer webverhalen

Ook bij RTI Hilversum in de jaren 10 presenteerde ik veel en voerde bijvoorbeeld het wekelijkse gesprek met burgemeester Broertjes. Een filmpje daarvan vind je ook op de pagina over die Jaren 10. Hiernaast  een voorbeeld van het presenteren en de gesprekken met Broertjes, in dit geval voor televisie.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Regtien
3 jaar geleden

Nou dat is een mooi beeld van wat ik kan!