FEBRUARI

 

In de moeilijke coronatijd was er ook mooi nieuws binnen de familie Regtien. Mijn zus Wil en mijn nicntje Karin werden overgrootmoeder en oma. Lauren, de dochter van Karin, kreeg een dochter, Liv. Het was nog even spannend, maar uiteindelijk kwam het goed. De maand februari was er ook een  waarin het eindelijk winter werd en dat was lang geleden. Sneeuw, strenge vorst en het openbaar vervoer lamgelegd. Altijd een dankbare pagina voor mooie plaatjes in Hilversum en daar zie je er hieronder  veel van, gemaakt door o.a. dochter Fanny. Je ziet ganzen in de sneeuw, de spoorovergang Sportpark, de rotonde van de Diependaalselaan, Josje in de sneeuw, een ondergesneeuwd zitbankje,  onze eigen tuin, het bos in Hilversum en het gemaal bij het Laapersveld. 

 

Een tijd lang ging de discussie over de vraag of er een Elfstedentocht zou komen. Die kwam er niet, er waren teveel risico's wegens de te verwachten druke op het ijs. Na een week ijspret was het afgelopen,  In het televsieprogramma Matthijs Gaat Door werd er toch aandacht besteed aan de schaatsgekte die ons land een week lang in de greep hield. Iedereen stond op het ijs. De eeuwige tweede werd ie genoemd. Eric Hulsebosch  die in de jaren 80 de Elstedentocht twee keer net niet won. Hij zong een lied in dat programma waarin Op Fietsen, een nummer van Skik, werd verbasterd tot Op Schaatsen.

https://youtu.be/FkOdE7zgQ9k

Nadat de sneeuw verdwenen, half februari, werd het meteen lente-achtig. Tijd voor de wandelingen bij aangename temperaturen.De krokussen bloeiden op volop snel in de natuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.