APRIL

DE OVERMACHT VAN MATTHIEU VAN DER POEL

De maand begon met een indrukwekkende zege van Matthieu van der Poel in de grootste wielerklassieker van het het seizoen: de  Ronde van Vlaanderen. Hij won met een indrukwekkende solo. Hieronder het uitgebreide verslag van de zege van de man waar in de koers geen maat op lijkt te staan Een week later was het weer raak. Van der Poel zegevierde  net als in 2023 in de wielerklassieker Parijs-Roubaix.  De regerend wereldkampioen reed na een imponerende solo van 59 kilometer over de finish op de iconische wielerbaan van Roubaix. De 29-jarige Van der Poel is de eerste renner sinds de Zwitser Fabian Cancellara in 2013 die 'de dubbel' Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in bezit kreeg. Van der Poel werd daarnaast de eerste renner sinds de Belg Tom Boonen die Parijs-Roubaix twee keer op rij won. Hieronder het verslag van beide races. Eerst Vlaanderen en daar weer onder Parijs-Roubaix.
https://nos.nl/l/2514966
https://nos.nl/l/2515875

FEIJENOORD VERNEDERT AJAX

Feyenoord heeft in de eigen Kuip de Klassieker tegen Ajax met maar liefst 6-0 gewonnen. Dat waseen verbetering van het record uit november 1964 (9-4). Hieronder het verslag van het eche van de Amsterdamse ploeg, die al een tijd met hevige algemene kritiek werd bestookt

LEEUWINNEN HERSTELLEN ZICH

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zich op 9 april in Breda in hun tweede kwalificatieduel herstelt van een nederlaag bij Italie (2-0) , enkle dagen daarvoor. Het werd 1-0 door een fraaie boogbal in de verre rechterbovenhoek van Lisette Beerensteijn. Hieronder de samenvatting.
https://nos.nl/l/2516174

TERRE DES HOMMES HILVERSUM 15 JAAR

Op zaterdag 15 april was er een feest bij Terre Des Hommes Hilversum aan de Neuweg vanwege haar 15-jarig. In de winkel die spullen verkoopt voor kinderen in Derde Wereldlanden werkt Josje als vrijwilliger. Ze is verantwoordelijk voor de kleding, De wethouder kwam langs, de voorzitter van Terre Des Hommes Nederland ook en mijn oud-KRO-collega Anne van Egmond (bekend van Ares Onbekend) speelde accordeon. Hieronder links zie je mij en haar en rechts de kleding die Josje verkoopt.

CITY RUN HILVERSUM EN REUNIE KRO

Een dag later waren er nog twee feestelijke gebeurtenissen in Hilversum. De jaarlijks Cityrun, waar mijn zoon Roald in  meeliep op de 5 kilometer en de reunie van oud-medewerkers van de KRO in cafe De Eendracht aan de 's Gravelandseweg. Vorig jaar werd die ook gehouden en nu was het een practig weerzien met de "ouwelullenclub". Hieronder wat foto's. Links de lintjes die bij de Cityrun klaargalen voor de deelnemers en rechts de oud-KRO redacteuren van Echo, de actualiteitenrubriek, Van links af: Frans Regtien, Frans Stultiens, Frans Tervoort, Gerard de Lange (de  enige niet-Frans dus).

NIEUWE ACTUALITEITENSHOW E0

De eerste aflevering van een nieuw  televisieprogramma van de Evangelische Omroep, dat op 15 april werd uitgezonden werd inhoudelijk begeleid door Marinka, de vriendin van mijn zoon Roald ,et programma draait om actuele stellingen en het programma is interactie, ook met pubiek, Deel 1 ging over bejaardenzorg.

https://npo.nl/start/serie/dit-is-nederland/seizoen-1/dit-is-nederland/afspelen?at_campaign=npostart_series&at_channel=npostart&at_creation=share-email&at_detail_placement=1:lv23tgty:e71c1e72bd20417a9760a8eae3fe3b95&at_format=share_button;;0_0&at_general_placement=serie;dit-is-nederland;seizoen-1;dit-is-nederland&at_medium=display&at_variant=organic
Het programma werd iedere dag in de week op maandag en donderdag uitgezonden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb