NA DE HARTSTILSTAND

2016

Het jaar 2016 was een keerpunt in mijn leven door die een  gebeurtenis met mijn hart in de zomer. Em het jaar begon  zo goed, o.a. met een feestelijke nieuwjaarsduik aan het Noordzeestrand. Ik filmde Josje en haar vriendinnen. Ze doken het water in.
https://youtu.be/iRgOSP0gVgg

Daarna, begin mei, waren Josje en ik een weekje naar New York , waar we volop hebben genoten van Central Park, Brooklyn en de talloze avenues. Een boottochtje langs Staten Island behoorde ook tot de hoogtepunten. Hieronder een videoverslag ervan. 

De reis naar New York (hierboven) vond twee maanden voor mijn hartstilstand plaats. Hiernaast een foto van BB Kring, de bluesgitarist die optrad in The Big Apple. Terug dan naar RTI-Hilversum.  Ik had het heel druk daar. We verhuisden naar de voormalige AVRO-studio aan de  s'Gravelandseweg. Hiernaast links een foto met de redactie, die twee weken voor mijn hartstilstand werd genomen.  In juli  deed ik ook o.a. verslag van het eerste Dudokconcert bij het Raadhuis.  Op de pagina over RTI TV zie je die bijdrage,  Toen kwam die gebeurtenis op straat tijdens onze vakantie in Madrid. Ik zakte ineens op  in elkaar door een hartstilstand en Josje verleende meteen eerste hulp. Het duurde enkele weken voordat ik naar Nederland vervoerd kon worden. Begin 2017 begon het revalideren echt goed bij Boogh Amersfoort, enkele  dagen in de week en dat eindigde in september 2021. In  de eerste periode  was dat heel  moeilijk. Ik had er moeite mee om te accepteren dat mijn hart maar voor 50 procent werkte. 50 procent! De angst op herhaling was dan ook groot, maar ik moest gewoon aan de situatie wennen.In die eerste tijd en nu nog steeds heb ik heel hulp van Josje. Zij is mijn steun en toeverlaat. 
In 2018 gingen we op vakantie samen met onze vrienden Manja en Gerard naar Valencia. Hiernaast rechtszit ik op een bankje met Gerard.
In augustus 2019 ging het apparaat, dat ik sinds mijn  hartstilstand ingepland heb gekregen, weer af. Vier schokken en een nacht in het ziekenhuis. Gelukkig deed het kastje zijn werk, maar Josje en ik schrokken ons toch rot. Zie daarover ook een van de columns op de pagina Markant en Boogh Magazine.
Revalideren bij  Boogh hield in dat ik  volop bezig was met taaloefeningen, geheugentrainingen, woordvinding, conversatie,  lezen en bewegen .Hier linksboven een voorbeeld van het bewegen: het joggen in het bos in het Gooi. Wandelen  deed ik ook heel vaak met Josje.   Boogh zorgde er ook voor dat ik thuis en met de fysiotherapeute bewoog.

Ondertussen word ik ook ingeschakeld als ervaringsdeskundige. Op deze pagina links hiernaast valk onder een foto waarop ik word geinterviewd door mijn begeleidster Trudy. Het ging daarbij om voor een gehoor van medepatiënten en werkers in de zorg te vertellen waar ik bij Boogh allemaal mee bezig ben. Behalve bij Boogh Amersfoort zat  ik ook bij de dagbesteding van Boogh Baarn. Daar keerde ik ook later bij terug, in 2021. Toen Boogh Baarn 10 jaar bestond, werd ik geinterviewd in een reportage. Die is hier te zien. Eerst reclame en dan wordt er met mij  gepraat tussen 4.58 en 5.88.  https://youtu.be/rV24FO2IYis


Wat zat er daarna in het vat? Het leuke is dat ik daarin in mijn oude vak, de journalistiek, bezig was.  Ik had in 2018 al voor het vakblad Markant voor de geestelijke gezondheidszorg verschillende columns geschreven over mijn leven na de hartstilstand. Over hoe ik omga met omgevingsgeluiden, hoe moeilijk deelnemen aan het verkeer is en hoe ik een vliegvakantie(weer naar Spanje heb ervaren. We waren daar met onze vrienden Gerard en Manja en rechts onderaan de pagina  zie je mij met Gerard in Valencia.   Die columns vind je trouwens op een andere pagina, speciaal daarvoor bedoeld (Markant en Boogh Magazine ). Ik zat  in de redactie  van Boogh Magazine( sinds 2020 niet meer) , een blad voor clienten en medewerkers . Ik schreef weer! I k gebruikte  mijn I-pad om interviews op te nemen. En ik zat, zo zie je ook op deze pagina(links) weer veel achter de computer. Aantekeningen maken lukt niet meer. 

De jaren 2017, 2018 en 2019 stonden naast de activiteiten bij Boogh bij mij vooral in het teken van bezoeken aan Berlijn, waar dus mijn zoon woonde en werkte bij MSN als webredacteur en waar hij geleidelijk een relatie kreeg met Marinka Wagemans, een collega van hem.  Verder gingen we onder meer met het vliegtuig naar Valencia voor een vakantie van een week met onze vrienden Manja en Gerard. Zie hieronder een foto van mij en Gerard op een bankje daar. Zie ook een column  op een van de andere pagina's op deze site die in het blad Markant verscheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.