NOVEMBER

AJAX NAAR LAATSTE ZESTIEN
Door een 1-3 overwinning bij Borussia Dortmund heeft Ajax geplaatst voor de achtste finales in de Champions League. Makkelijk ging het niet voor de Amsterdammers hoewel ze in de eerste helft een man meer kregen in het veld doordat Mats Hummels een door de Duitsers fel omstreden rode kaart kreeg. Nog voor rust kwam Borussia toch weer verdiend op 1-0 via een door Ajax weer betwiste penalty, die werd benut door Reus. Na de rust stelde Ajax orde op zaken door Tadic, Haller en Klaassen. Hierboven een vrij uitgebreide samenvatting, waarbij je de reclame vooraf en tijdens een onderbreking voor lief moet nemen.

JOSJE 64

LOCKDOWN VOOR DRIE WEKEN

Op 12 november was de boodschap van premier Rutte dat er een lockdown van drie weken aan zit te komen, vanaf de dag erop.  En de gevolgen zijn fors: Een lockdown is onomkeerbaar  voor de economie. Het heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Bovendien heeft het aantoonbaar weinig effect op het bestrijden van “het virus”.  De verplichte anderhalve meter afstand keert terug. Horeca en supermarkten moeten om 20 uur dicht. Werkgevers in bepaalde sectoren kunnen medewerkers om een coronabewijs vragen. Een negatief testbewijs geeft geen toegang meer voor evenementen. Als een huisgenoot is besmet moeten alle anderen in dat huis in quarantaine. Thuis mogen maximaal vier bezoekers worden ontvangen. Voor ons betekent dat een gepland etentje met Josje's nichten niet door kan gaan. Mondkapjes moeten weer op. Geen publiek  bij sportwedstrijden, zoals de voetbalinterland Nederland-Noorwegen, komende dinsdag in de Kuip in Rotterdam. Overigens kan je gewoon wel weer naar de bioscoop en ik had voor a.s. maandagavond een film, de nieuwste James Bond, gepland voor met mijn zoon. Dat kan dus weer wel. Verderop op deze pagina een verslag, Op 3 december wordt bekeken of de nieuwe aanpak het virus echt afremt.  Hieronder de harde boodschap op de zoveelste persconferentie van het kabinet, die samenviel met het hoogste dagelijkse aantal besmettingen sinds de uitbraak van de coronacrisis.

BONDFILM IN DE BIOS

Maandag 15 november ging ik dus eindelijk eens weer naar de bioscoop, VUE , in Hilversum. Ik had er van te voren een beetje tegenop gezien, gezien de herrie die dat betekent, zeker bij films met James Bond. Dat heeft te maken met de gevolgen van mijn hartstilstand. Het was een bijna drie uur durende zit, maar het lawaai was toch wel vol te houden . De spanning en het spektakel vergoedde veel. Over de afloop zal ik niets verklappen, maar hieronder een trailer.
https://youtu.be/nQkiJZvpfeA

ORANJE NAAR WK VOETBAL

Dinsdag 16 novemer was het erop of eronder. Of billenknpijpen. Twee van die typische mediatyperingen voor de allesbeslissende voetbalwedstrijd tussen Nederland en Noorwegen. Het ging dus om plaatsing voor het WK in Quatar volgend jaar. Oranje had het zichzelf moeilijk gemaakt door bij Montenegro, drie dagen ervoor, 2-2 gelijk te spelen.  7 minuten voor tijd leidde het toen nog met 0-2, maar toen schutterde ineens de Nederlandse verdediging. Daardoor moest het in de laatste wedstrijd in de Rotterdamse Kuip winnen van Noorwegen. Tot overmaat van ramp kwam bondscoach Louis van Gaal ook nog  eens in een rolstoel te zittten na een valpartij tijdens de training. Maar Oranje versaagde niet, het won met 2-0, maar makkelijk ging het niet. Er was altijd de dreiging van een Noorse goal, die veroordeling tot de play-offs zou betekenen. Steven Bergwijn zorgde voor verlossing. Eerst scoorde hijzelf en daarna gaf hij de assist voor Memphis Depay. Hieronder een samenvatting van de wedstrijd. Daar onder de goal van Bergwijn en de coach in een rolstoel, terwijl hij de Kuip in wordt gebracht,

AVONDLOCKDOWN TOT ZEKER 19 DECEMBER

Op 26 november werd duidelijk dat er nieuwe coronabeperkingen komen. Onderlinge contacten moeten beperkt worden en verder moet de zorg ontlast worden.  Supermarkten moeten om 20 uur dicht en de amateursport moet  om 17 uur worden gestaakt. Betaald voetbal moet zonder publiek worden gespeeld. Blijf zoveel mogelijk thuis was de boodschap van de premier, die de hand in eigen boezem stak voor wat de tekortschietende beperkingen tot nu toe, Uit een bijdrage van het Jeugdjournaal hieronder blijkt verder dat scholen open blijven, maar wel met allerlei beperkingen.
https://youtu.be/WlZs1DKVOSc

Maak jouw eigen website met JouwWeb