JUNI

SPREEKBUIS, HET NIEUWE NORMAAL, ZOMER, TWEEDE INJECTIE

Juni was de maand waarin  ik  begon met schrijven voor Spreekbuis. Een mediaplatform voor mensen die o.a. bij de omroep werken.  Ik kende de eindredacteur van deze internetuitgave , Richard Otto,  uit mijn tijd vlak voor mijn hartstilstand.  Ik sprak met hem af dat ik in een rustig tempo verhalen zou schrijven en interviews zou doen. Per slot van rekening had ik ook mijn werk voor de Nieuwsbrief van de Hersenletselstichting. Het eerste verhaal was een interview Tjeerd van Leeuwen(vh Wereldomroep)) over zijn carriereswitch naar buschauffeur in Zuid-Duitsland.   Later op deze site, op de pagina Spreekbuis, is dat te lezen.

Dan het Nieuwe Normaal. In deze maand werden heel veel zaken weer gewoon, omdat de bestrijding van Corona zijn vruchten begon af te werpen. Vakantiebestemmingen gingen van Oranje naar Geel, waardoor het steeds makkelijker werd om naar het buitenland te gaan.  Bioscopen raakten open, net als restaurants,  dierentuinen en terrassen. Steeds meer sportevenementen werden bezocht, want behalve het EK kwamen er ook andere internationale wedstrijden op sportgebied, zoals bijvoorbeeld het EK-hockey en uiteraard de Olympische Spelen in Tokyo later deze zomer.  Meer mensen werden ingeent tegen de ziekte. Juni begon ook om een andere reden heel positef: het werd prachtig zomerweer, Bij Boogh was dat een reden om een ijsje en een milkshake te halen bij de MacDonald's in de buurt(foto linksonder). Voor mij een goede gelegenheid om te oefenen in het omgaan met geld en afrekenen. Hieronder rechtsonder een voorbeeld van hoe onze tuin in volle bloei staat

Aan het eind van de maand nog een bijzondere gebeurtenis. Josje en ik kregen op woensdag 30 juni onze tweede prik die ons volledige bescherming tegen het coronavirus geeft. Juni was ook de maand waarin het oude normaal in verband met Corona overging in het nieuwe normaal.  Culturele instellingen gingen weer open, restaurants, cafe's en musea bijvoorbeeld. Eind juni kregen Josje en ik onze tweede prik via Astrazenica, waamee we volledig  beschermd zijn tegen het virus.